Wednesday, November 14, 2012

Entreprenörskap

Entreprenörskap är ett projekt som handlar om att förändra och eliminera hinder och strukturer som företagare i allmänhet och kvinnors företagare i synnerhet möter i sin verksamhet och vardag. Vi vill bearbeta förlegade attityder kring entreprenörskap och företagande, verka för att skapa ett mer företagsamt klimat i Sverige och skapa förutsättningar för företag att växa och frodas i vårt land.

Vi tycker att det S.K.A.V:er lite grann… Det finns mycket som hindrar entreprenörskap i allmänhet och kvinnors företagande i synnerhet. I Sverige, i Stockholm och i övriga landet.

Skatter: De flesta företagen i Sverige är små, framförallt kvinnors företag. Vi vill förändra skattestrukturen och genom det främja tillväxten.
Krav: För att främja tillväxt och utveckling för kvinnors (och mäns) företagande behöver vi anpassa de krav som myndigheter, arbetsmarknadslagar, socialförsäkringen etc. har på företagen.
Attityd: De attityder som råder hos allmänhet, myndigheter och företagare kring entreprenörskap i allmänhet och kvinnors företagande i synnerhet är förlegade och kontraproduktiva.
Vinst: Att skapa vinst i företaget är en grundbult för tillväxt, ekonomiskt oberoende samt självförsörjning. Vi vill skapa insikt kring detta och kunskap om de befintliga möjligheterna. Framförallt bland kvinnor som driver företag.

No comments: